Foto

Vinterbading blir stadig mer populært, også blant nordmenn. Foto: Istock/ Anastasiia Shavshyna

Her vil nordmenn helst vinterbade

Publisert: 25. oktober 2022 kl 09.41
Oppdatert: 25. oktober 2022 kl 09.41

­I undersøkelsen, som er gjennomført på vegne av Norwegian Cruise Line (NCL), har man blant annet sett nærmere på trenden for vinterbading i Norge, Danmark og Sverige. 

Her svarer 46% av alle nordmenn at de aller helst vil ta vinterbadet fra en Karibisk strand. På en solid andre plass kommer populære Kanariøyene med 41%, og på 3. plass Australia med 28%. 

At nordmenn setter pris på iskalde bad er tydelig i undersøkelsen, for hele 19% svarer at de gjerne tar vinterbadet i Norge eller Danmark. 

Ti på topp for vinterbading: 

1) Karibia (46%)    

2) Kanariøyene (41%)

3) Australia (38%) 

Saken fortsetter under annonsen

4) Bali 

5) Florida og Hawaii 

6) Fiji-Cookøyene-Tahiti  

7) Egypt 

8) Brasil 

9) Maldivene og Thailand 

10) Norge og Danmark 

Saken fortsetter under annonsen

Kanariøyene tilbake hos Norwegian Cruise Line

Vinteren som kommer er Kanariøyene igjen å finne på NCL sitt cruisekart. Sist man kunne cruise mellom de populære øyene var i 2017, og rederiet ser frem til å ønske nordmenn velkommen ombord igjen på den populære ruten. 

-Kanariøyene har alltid vært et attraktivt reisemål i Norge og Skandinavia, spesielt i vintermånedene når sol og sommer frister. Vi ser frem til å starte opp den populære ruten 21. november, forteller Kevin Bubolz, Managing Director Europe for NCL.

God mat, godt vær og trygghet er viktig når vi skal på ferie

Undersøkelsen viser videre at nordmenn er opptatt av god mat (48%), godt vær (45%) og at reisemålet oppleves som trygt (35%) når de skal på ferie. 

Skal humøret være på topp i ferien, har god mat (54%), sol og varme (43%) og godt vær (39%) aller mest å si viser undersøkelsen. Til sammenligning har natteliv, all inclusive og tilgang på Spa-senter langt mindre å si for feriehumøret vårt.

-Cruise er en enkel måte å reise på om man vil oppleve flere reisemål i løpet av én ferie - samtidig som man bare pakker ut kofferten én gang. Vinteren nærmer seg, og vi ønsker alle badeglade nordmenn velkommen til å bytte ut vinterbading med mer sommerlige bad, avslutter Bubolz.   

Saken fortsetter under annonsen