Opplevelser

Vil bygge Vikingpark

Styreleder Terje Normann Johanssen sier til DN at det er mange som har uttrykt interesse for fornøyelsesparken, selv om selskapet Park Adventures Group foreløpig ikke har finansieringen, på 500 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Selskapet har gjennom flere år utviklet vikingkonseptet Korala. Vi planlegger byggestart av en slik temapark i Puerto Plata-regionen på den frodige nordkysten av Den dominikanske republikk neste høst, med åpning i 2023. Og vi jobber også med et slikt prosjekt i Minneapolis i Minnesota i USA. Og nå altså også i Mandal. Vi skal primært eie selve konseptet, mens andre skal bygge og eie parken, sier Terje Normann Johanssen, styreleder i Park Adventures Group til DN.

Han håper på byggestart allerede neste år.

Selskapet Park Adventures Group ble etabelert i 2010, men har i hovedsak ikke hatt inntekter.

Sjefen for Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot, tror det er potensial for en park med vikingtema.

-– Forutsatt at dette gjøres stort og riktig. Og da må man fort opp i slike investeringer som det er snakk om her – 4–500 millioner kroner. Utfordringen er at man nok har en tendens til å undervurdere besøkstallene. Det er lett å tenke at det er mulig å få 200.000 besøkende så lenge vi har en million. Men så enkelt er det ikke. Og så gjelder det selvfølgelig å finne investorer som har troen på at en slik park skal gi god avkastning, sier Aamot.

Powered by Labrador CMS