Cruise shipet MS Britannia forlate Aker Brygge etter å ha ligget i havn i noen dager.

Foto
Torstein Bøe / NTB

Årets Cruisesesong er i gang

Publisert: 16. mars 2022 kl 11.36
Oppdatert: 16. mars 2022 kl 11.36

Årets cruisesesong i Oslo strekker seg fra mandag til lille julaften. Turistene får se hva Oslo kan by på ved alle årstider. Så mange som 56 skip skal ligge over natten i Oslo i år, noe som er ny rekord.

I tillegg benytter syv skip Oslo som snuhavn. Det vil si at skipet starter og/eller avslutter sine cruise i Oslo. Disse cruiseturistene får enda mer tid til å oppleve byen og anledning til å benytte overnattings- og serveringstilbud i tillegg til aktiviteter og attraksjoner, skriver Visit Oslo.

Mer miljøvennlig skip med naturgass

Søndag 20 mars anløper M/S «AIDAprima» Søndre Akershuskai i anledning et 7-dagerscruise ut fra Hamburg med flere norske havner på seilingsruten.  Dette skipet er et av verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip i sin klasse. Det er klargjort for landstrøm og i de havnene som ikke har landstrømanlegg for cruiseskip, da kan den benytte LNG for å gi skipet strøm. LNG reduserer CO2 utslipp med 20% i forhold til normalt drivstoff, og i tillegg så fjernes nesten alt av utslipp av svovel, nitrogenoksid og partikler.

I tillegg var skipet det første som ble bygd med Mitsubishi Air Lubrication System (MALS), et system som genererer små luftbobler som dekker hele bunnen på skipet og dermed reduserer friksjonen ved fremdrift og reduserer drivstofforbruk – og dermed også CO2 utslipp – med 7%.

 

Saken fortsetter under annonsen