- Prognosen vår ligger på at vi kommer til å bruke 23-25 millioner ekstra i strømkostnader i 2022, sier administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Kristiansand Dyrepark må iverksette tiltak grunnet høye strømpriser

Publisert: 13. september 2022 kl 10.17
Oppdatert: 13. september 2022 kl 10.17

­Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Ett av sparetiltakene som nå er iverksatt, er installering av et sentralt driftsovervåkningsanlegg i hotellet som gjør at forbruket reduseres. Aamot understreker at Dyreparken skal komme seg trygt gjennom krisa, men beskriver situasjonen som brutal.

Direktøren er bekymret for uviklingen

– Det er ikke sånn at vi sitter på et reservefond som vi kan bruke til dette, det går rett av bunnlinja vår. Det som er kritisk i vår verden er at når vi reduserer driftsoverskuddet vårt, så hindrer det utviklinga vår framover, sier han, og legger til:

- Jeg har veldig sympati for de som ikke klarer seg gjennom denne krisen. Der er heldigvis ikke vi.

Flere bedrifter sliter som følge av høye strømregninger

En lang rekke virksomheter og bedrifter har den seineste tida slått alarm som følge av de høye energiprisene. Søndag omtalte Agderposten at Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad er på bristepunktet.

Annonse

Daglig leder Terje Jensen frykter en strømregning på opp mot seks millioner kroner for 2022.

- Vi er ikke som en industribedrift som kan skru ned varmen, og gjøre energisparende tiltak. Vi må tenke på dyrene, sier Jensen til avisa og forteller at de i juli fikk strømregning på 150 000 kroner, mot cirka 40 000 kroner året før.

Han er bekymret for at dagens strømsituasjon vil velte flere bedrifter over ende, og krever at myndighetene kommer på banen med en støtteordning.

Ledige stillinger – reiseliv