Restaurant

Restaurant Festningen

Oslo åpner kranene 6.mai

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil takke serveringsbransjen i Oslo for deres viktige bidrag for å hindre smitte og spredning av coronaviruset. Tiltakene vi har satt inn har gitt resultater, og vi har derfor startet en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo. Det innebærer at vi vil oppheve skjenkeforbudet fra og med onsdag 6. mai. Samtidig må serveringsstedene forholde seg til strenge smittevernregler, sier Raymond Johansen (Ap), byrådsleder i Oslo.

Følgende krav gjelder for serverings- og skjenkebevillinger som følge av den nasjonale covid-19-forskriften og Oslo kommunes forskrift om forebygging av coronasmitte:

Nasjonale krav til serveringssteder

  • Det skalserveres mat
  • Serveringav mat skal ikke skje som buffet
  • Grunnleggendekrav til smittevern skal ivaretas
  • Skalutarbeide rutiner for god hygiene og godt renhold, og skal sørge for at disserutinene blir overholdt
  • Skalsørge for at besøkende og personell kan holde to meters avstand

Kommunale krav til serverings- og skjenkesteder (etter ny forskrift)

  • Kun desom har registrert seg hos Næringsetaten kan skjenke alkohol
  • Det skalutarbeides en egen risikovurdering for smittevern
  • Bordservering
  • Flereenn fem personer skal ikke være sammen i gruppe med mindre de er en del avsamme husholdning
  • Det skalvære 2 meter avstand mellom ulike grupper av gjester, eller en likeverdigløsning som gir minst like god beskyttelse (f.eks. skillevegger)
  • Serverings-og skjenkesteder bør, så langt det er praktisk mulig, tilrettelegge for at deter minst en meters avstand mellom alle gjester
  • Skjenketidtil kl. 23.30 og åpningstid til kl. 24.00

– Oslo kommune legger seg på samme definisjon som i serveringsloven, som sier at det skal foregå servering av mat og man skal kunne spise på stedet. Utover det, er det opp til serveringsstedene hva slags type mat som serveres, og om maten er laget på eget kjøkken, av et cateringselskap eller gjennom en foodtruck parkert i nærheten. Vi innfører heller ikke spiseplikt eller krav om at stedet tilbyr mat helt frem til stengetid. Det aller viktigste for oss er at serveringsstedene overholder smittevernreglene, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap).

Powered by Labrador CMS