Annonse

Patrick dufaud tok nm-gull i konditorkunst

Under stormende applaus mottok Patrick Dufaud førsteprisen under NM i konditorkunst på Lillestrøm 8. februar, i hard konkurranse med fem andre, dyktige konditorer; Line Tonerud Johansen, Annemari Erlbeck, Morten Carlson, Mats-Erland Jensen og Hege Andersen Høgstø.

Morten Carlson tok tredjepremien på 3000 kroner, diplom, blomster og mye heder. Forrige gangs vinner, Annemari Erlbeck, tok 2.prisen på 10.000 kroner og deretter var det klart for de fleste at det måtte bli Patrick Dufaud som ville få førstepremien på 20.000 kroner, samt et utenlandsopphold der han skal stifte bekjentskap med – og lære av – andre, ypperlige konditorer.

Hoveddommer, Eivind Hellstrøm, var mektig imponert over nivået hos konkurrentene i NM i konditorkunst. – Jeg hadde aldri trodd det skulle være et nivå som dette. Og vinneren, Patrick Dufaud, kan helt sikkert gjøre det bra i VM, sammen med et team med av andre, dyktige konditorer. Jeg er både streng og kresen og jeg hadde ikke forestilt meg at denne konkurransen skulle være på dette nivået. Det er fordi konditorfaget har ligget i skyggen av kokkefaget, men nå er det håp om at vi har en utvikling på gang. Det var virkelig imponerende å se hva de presterte – på alle nivå i forhold til det tema som lå i konkurransen – ikke minst det artistiske i sjokoladearbeidet, sier Eivind Hellstrøm.
Foto:
Imponerende nivå under NM i konditorkunst 2011. Fra venstre bronsevinner Morten Carlson, gullvinner Patrick Dufaud og sølvvinner Annemari Erlbeck.
  

TEKST: THOR A. NAGELL/FOTO: VEST VIND MEDIA

Annonse
Annonse
Annonse