Politikk

- Bransjen og de ansatte tåler rett og slett ikke en ny runde med permitteringer. Regjeringen er nødt til å finne en løsning, slik at ansatte ikke må starte julen uten en jobb, sier Kristin Krohn Devold.

- Vi må ikke legge strengere begrensninger på oss selv og våre ansatte, enn det myndighetene pålegger oss

Regjeringen understreker at både julebord og de fleste arrangementer kan gjennomføres. Samtidig rammes reiselivet igjen av innføring av blant annet antallsbegrensning og krav om bordservering i kommuner med høyt smittetrykk.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er tiltak som rammer særlig større konferansehoteller, restauranter og uteliv midt i den viktige julebordsesongen. EU har vedtatt at det er lov å forlenge støttetiltak frem til 30. juni 2022. I lys av dette bør de bedriftene som rammes kompenseres, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Regjeringen må gjeninnføre en nasjonal kompensasjonsordning. Det må utredes en lønnsstøtteordning som forhindrer en ny runde med permittering av sårbare ansatte. For de som blir tvunget til å permittere, må arbeidsgiverperioden ved permittering reduseres til fem dager. Bransjen og de ansatte tåler rett og slett ikke en ny runde med permitteringer. Regjeringen er nødt til å finne en løsning, slik at ansatte ikke må starte julen uten en jobb, sier Krohn Devold.

– Samtidig er det viktig å understreke at statsministeren er tydelig på at det går helt fint å dra på julebord og ha en hyggelig førjulstid med familie, venner og kollegaer. Nå må vi ikke la frykten ta overhånd, vi er i en helt annen situasjon i år enn i fjor jul, da ingen av oss var vaksinerte. Vi må ikke legge strengere begrensninger på oss selv eller våre ansatte, enn det myndighetene pålegger oss, sier Kristin Krohn Devold.

Innfører tiltakspakker for Oslo og kommuner med høyt smittetrykk

Regjeringen innfører såkalte tiltakspakker for Oslo og flere kommuner med høyt smittetrykk.

* Det blir antallsbegrensning på 100 personer på private innendørs arrangementer på

offentlig sted, eller i leide/lånte lokaler.

* På offentlige innendørs arrangementer uten faste, tilviste plasser, kan det være

opptil 600 deltakere delt opp i kohorter på 200. Dersom det er faste tilviste plasser,

kan offentlige arrangementer med flere enn 600 deltakere gjennomføres.

* Det blir påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters

avstand, inkludert på serveringssteder (kun når man beveger seg rundt i

restaurantlokalet, ikke når man sitter ned ved bordet).

* Det blir krav om bordservering av alkohol for serveringssteder og arrangementer

der det serveres alkohol.

* Krav om sitteplasser på serveringssteder med alkoholservering

* Det blir plikt for serveringssteder og arrangører å ha et system for å registrere

gjester og for å varsle gjester om smitteeksponering.

Regjeringen kommer også med en rekke nasjonale anbefalinger. Blant annet blir voksne bedt om å holde avstand, gjerne én meter hvis det er mulig, vurdere om man kan redusere antall nærkontakter, og bruk av munnbind anbefales der det er vanskelig å holde avstand, men serveringssteder er ikke inkludert i den nasjonale anbefalingen om munnbind.

Powered by Labrador CMS