Foto

FjordNorway

Budsjettforliket med SV åpner for turistskatt

Publisert: 30. november 2022 kl 11.13
Oppdatert: 30. november 2022 kl 11.13

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en kommunal/statlig turistskatt senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2024», heter det i forliket.

Finansdepartementet går nå i gang med å se på hvordan en slik skatt kan utformes, opplyser statssekretær Lars Vangen til NTB.

– Vi er nødt til å utrede dette og se hvordan en slik skatt kan utformes, både praktisk og juridisk. Men tanken er at lokalsamfunnene skal kunne sitte igjen med mer, sier han.

NHO Reiseliv og en rekke andre aktører i reisebransjen har lenge vært kritiske til turistskatt-konseptet, de frykter det vil svekke Norge som destinasjon og redusere turisttrafikken. Men i hovedorganisasjonen Virke tas forslaget positivt imot.

– Virke er fornøyde med at Regjeringen i budsjettavtalen med SV vil legge frem et forslag om fellesgodefinansiering, eller såkalt turistskatt, i forbindelse med statsbudsjettet i 2024. Det er gledelig at de fleste politiske partier i Norge tar inn over seg behovet for å ta vare på de reisemålene som tar imot mange turister, særlig de som har få innbyggere, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke reiseliv.

 

Saken fortsetter under annonsen