Krever strømstøtte til bedriftene

Publisert: 12. august 2022 kl 09.45
Oppdatert: 12. august 2022 kl 09.45

Strømsituasjonen har gått fra vondt til verre, siden NHO først krevde en strømordning i slutten av januar. - Vi forventer at regjeringen kommer med en strømstøtte til bedriftene, sier Kristin Krohn Devold, adm. dir. i NHO Reiseliv.

De økende strømprisene har store konsekvenser for nærings- og reiselivsbedrifter over hele landet.

- Vi får tilbakemeldinger om at summen av renteøkninger, økte kostnader på varer og strøm er vanskelig å håndtere for mange reiselivsbedrifter. Særlig de økte strømkostnadene er svært krevende. En mindre aktør opplevde en økning fra 18.000 kroner i strømkostnader, til 107.000 kroner i juli. Slike kostnader går rett på bunnlinjen. NHO felleskapet har vært krystallklare på at dette kan koste arbeidsplasser og vi forventer at regjeringen kommer med en strømstøtte til bedriftene, sier Krohn Devold.

NHO og NHO Reiseliv har jobbet målrettet for å få på plass en strømstøtte for bedrifter siden januar. Strømstøtten var også på listen over krav som NHO Reiseliv overrakte kommunal- og distriktsministeren 8. august.

Mange, særlig små og mellomstore reiselivsbedrifter, sliter på grunn av skyhøye strømutgifter. NHO Reiseliv frykter det kan føre til en ny runde med permitteringer i reiselivet: 

- Først var de ansatte permittert i to år på grunn av pandemien, da er det trist å kunne miste arbeidsplasser som følge av strømprisene til bedriften. Regjeringen må så raskt som mulig få på plass en strømstøtteordning for bedriftene etter modell av støtteordningen til husholdningene, sier Krohn Devold.

Annonse

Ledige stillinger – reiseliv