Annonse
Foto: Oda Hveem - NHO Reiseliv

NHO vurderer søksmål mot staten på grunn av skjenkestoppen

NHO har hyret inn advokater for å undersøke mulig søksmål mot staten etter skjenkestoppen. Det sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold til Dagens Næringsliv.

– Vi er i gang med en juridisk vurdering og har hyret inn den beste kompetansen som finnes på dette området for å vurdere om det er grunnlag for søksmål mot staten. Vi er villige til å forgjelde oss for å få dette juridiske avklart, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv til Dagens Næringsliv.

Krohn Devold sier videre til avisen at de mener skjenkestopp ikke er forholdsmessig. Hun trekker frem løsninger som begrensninger i skjenking og krav om coronapass i andre europeiske land.

Ingen andre land i Europa har gått for samme skjenkestrategi som Norge for å slå ned coronasmitten. Litt avhengig av hvordan man teller, er det 51 land i Europa. VG har sett på skjenkereglene til alle. Nederland og Slovakia har stengt helt ned, mens av landene som lar serveringssteder være åpne, er det kun ett som forbyr servering av alkohol, og det er Norge.

 

Annonse
Annonse
Annonse