SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman, er skuffet over innholdet i strømpakken for næringslivet.

Foto: Susanne A. Finnes/SMB Norge

- Strømpakken fremstår som en «tikkende byråkratibombe»

Publisert: 20. september 2022 kl 11.06
Oppdatert: 20. september 2022 kl 11.06

­SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman, er skuffet over innholdet i strømpakken for næringslivet. Han tror mange små og mellomstore bedrifter vil finne det vanskelig å manøvrere seg igjennom de ulike støttetiltakene.

– Ved første øyekast fremstår denne strømpakken som en tikkende byråkratibombe. Det er for lite, for sent og det virker alt for komplisert å benytte seg av disse tiltakene. Dersom man har hatt de minste bedriftene i tankene da man utformet dette, viser det en manglende forståelse for hvordan hverdagsnæringslivet fungerer i praksis, konstaterer Rytman.

Han er imidlertid glad for at pakken inneholder muligheter for direkte økonomisk støtte til bedriftene, noe SMB Norge har løftet frem som det viktigste virkemiddelet.

– Heldigvis har man landet på en løsning som ikke bare innebærer lån, for det siste landets små og mellomstore bedriftene trenger nå, er mer gjeld etter to år med pandemi og økonomisk krisetilstand, forklarer Rytman.

– Samtidig er vi skuffet over at regjeringen ikke velger å fjerne eller redusere elavgiften. Det mener vi ville vært et treffsikkert og ubyråkratisk tiltak for de små og mellomstore bedriftene, legger han til.

Annonse

Ledige stillinger – reiseliv