Foto

Audun Pettersen, bransjedirektør reiseliv i Virke.

Virke Reiseliv kritisk til mange av forslagene i statsbudsjettet

Publisert: 10. oktober 2022 kl 11.12
Oppdatert: 10. oktober 2022 kl 11.12

­- Økt formuesskatt rammer mange små og mellomstore reiselivsbedrifter særlig hardt. Regjeringen innfører forbud mot utbytte for alle som mottar strømstøtte. Dette rammer mange små og mellomstore reiselivsbedrifter, spesielt i distriktene, og betyr at mange eiere er avhengige av å ta ut utbytte for å betale økt formuesskatt. I tillegg er mange hotelleiendommer skattlagt høyt, og mye høyere enn hva som er reell salgspris i markedet.

Det er en marginal økning til i bevilgningen til internasjonal markedsføring av Norge som reisemål til Innovasjon Norge, som økes til 184 millioner kroner. 

Det er gledelig at Regjeringen er tydelig på at de ønsker å følge opp den nasjonale reiselivsstrategien, og vil øke omstillingsevnen ved å sette i gang REIS21, som er et virkemiddel for kunnskapsbasert innovasjon og omstilling i norsk reiseliv.

Virke har etterspurt fortgangen i arbeidet med en ny og mer fremtidsrettet reisegarantiordning. Regjeringen venter tydelig på EUs nye pakkereisedirektiv

Virke har vært tydelige på at filminsentivordningen bør bli regelstyrt. Det har også kulturministeren vært tydelig på. Ordningen er under utredning, og det var ikke forventet en ny innretning i budsjettproposisjonen, men det er heller ikke sørget for ekstra midler i påvente av endring av justeringen av ordningen. Snarere har ordningen blitt redusert, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke.

 

 

Saken fortsetter under annonsen