Annonse
IATAs generaldirektør, Alexandre de Juniac. Foto: IATA

- Regjeringene ikke interessert i en balansert tilnærming til risikoen med covid-19

IATAs generaldirektør kommer med sterk kritikk av de fleste landenes pandemi-restriksjoner, som reduserer reiseaktiviteten.

- Vi tror fremdeles at luftfarten vil komme ut med positive tall i løpet av året, men utsiktene for den nærmeste tiden er dårlige, sa IATAs generaldirektør, Alexandre de Juniac, på en pressebriefing tirsdag.

- Istedenfor en vekst i trafikken på grunn av ferien rundt jul og nyttår, fikk vi enda flere restriksjoner. Regjeringer stengte grensene i en forhastet reaksjon på et mutert virus. Canada, UK, Tyskland, Japan og andre la til tester i covid-19 tiltakene, uten å fjerne karantenekravene. Med andre ord har de valgt politiske tiltak som vil stoppe reiseaktiviteten. Denne fremgangsmåten forteller oss at disse regjeringene ikke er interessert i en balansert tilnærming til risikoen med covid-19. Det synes som de tar sikte på en null-covid verden. Det er en umulig oppgave, som medfører alvorlige konsekvenser, som det er umulig å ha full oversikt over. Med med denne fremgangsmåten vet vi helt sikkert at:

* Økonomien i reiselivet og turismen ikke vil ta seg opp igjen.

* Arbeidsplasser kommer til å fortsette å forsvinne.

* Nedstengningens effekter på folks mentale helse vil forverres.

Det som trenges er en mer balansert tilnærming, en som er basert på testing istedenfor karantene, slik at vi kan begynne å rette opp de alvorlige bivirkningene av covid-19 politikken, sa Alexandre de Juniac.   

Annonse
Annonse
Annonse