Reiseliv

Illustrasjonsfoto

Prosjektet «Nordic Food in Tourism»

Målet med prosjektet er å forstå hvilken betydning lokal- og regionalmat vi ha for morgendagens turister og tilreisende.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet skal samle kunnskap og innsikt blant annet om matopplevelsens betydning for turistens totalopplevelse av et reisemål, skriver nettstedet innovativeopplevelser.no

Prosjektet utføres på oppdrag av Nordisk Ministerråd med Iceland´s Culinary Treasures som prosjektansvarlig på vegne av det islandske «Ministry of Industries and Innovation». I tillegg er Iceland´s Tourism Cluster og Matís viktige samarbeidspartnere, samt islandske eksperter og nordiske partnere med kunnskap og interesse for problemstillingen. De nordiske partnerne kommer fra Norge (InnOpp), Danmark, Grønland, Finland, Åland, Færøyene og Sverige.

Det er etablert en prosjektside nordicfoodintourism.is med bla mat/måltidshistorier fra de nordiske land.

Høsten 2021 var klyngeledelsen på Island og presenterte erfaringer fra Norge på den avsluttende konferansen i prosjektet. Resultatene vil også ble fulgt opp bl.a. i sammenheng med Seafood Travel – prosjektet.

Powered by Labrador CMS