Annonse
Konsernsjef i flyselskapet Norwegian ASA, Jacob Schram besøker selskapets base på Gatwick flyplass utenfor London. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Ansatte i Norwegian går ned frivillig i stillingsprosent – for å unngå store permitteringer eller oppsigelser

Det var forventet at vintersesongen dette året kom til å bli krevende grunnet Corona, men så kom omikronvarianten og gjorde situasjonen enda verre.

-Oktober måned var veldig bra, og november var ok. Desember kommer også til å bli ganske ok. Så ser vi at omikronvarianten vil treffe oss på samme måte som andre flyselskaper, oppsummerer Norwegian sjef Geir Karlsen til DN.

Norwegian har nå lykkes med å få hjelp fra egne ansatte som frivillig har sagt ja til å gå ned i stilling, for å unngå permitteringer og oppsigelser.

Etter det DN erfarer har cirka hundre piloter og i overkant av 100 kabinansatte i Norge søkt og fått innvilget redusert stilling nå i vinter.

Vi hadde uansett planlagt å redusere virksomheten noe i vinter, og vi har fått en fleksibel ordning med de ansatte som gjør det mulig. Så får vi bare følge utviklingen i januar og se om det er nødvendig med justeringer, sier Karlsen.

Onsdag meldte Norwegian at de nå selger noen av start- og landingsrettighetene – såkalte «slots» - på London flyplassen Gatwick, som vil hjelpe med på likviditeten i vinter.

Norwegians Gatwick rettigheter – totalt cirka 170 daglige «slots» -ble i fjor, verdsatt til 360 millioner kroner. Mulig at Coronapandemien har senket verdien noe, men det er fortsatt ventetid blant nye flyselskaper for å få slike rettigheter, og derfor har disse «rettighetene» fortsatt en betydelig verdi.

 

Annonse
Annonse
Annonse