Annonse

Avinor har tildelt taxfree-kontrakter verdt rundt 30 milliarder

- Inntjening fra taxfree-området er viktig for Avinor og driften av det norske nettverket av lufthavner. TRN og ARN har i skarp konkurranse levert de beste tilbudene, basert på kvalitet og økonomi. Vi er godt fornøyde med utfallet av konkurransen, og ser frem til å samarbeide om å skape gode passasjeropplevelser, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

ARN har vunnet kontrakten for drift av Tax Free- og Travel Value-butikkene på lufthavnene i Kristiansand, Ålesund, Molde, Kristiansund, Bodø, Evenes og Tromsø.

TRN har vunnet konkurransen om driften av Tax Free- og Travel Value-butikkene ved lufthavnene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Anbudskonkurransen ble utlyst 11. januar, med innleveringsfrist 23. april. Avinor mottok tilbud fra totalt 6 tilbydere. Kontraktene gjelder for en femårsperiode fra 1. januar 2023, og har en samlet kontraktsverdi på omlag 30 milliarder kroner.

Airport Retail Norway AS er en del av Airport Retail Group, et selskap som driver virksomhet innenfor klær, mote og avgiftsfritt salg hovedsakelig i Norden. Airport Retail Group er et heleid datterselskap av Jotunfjell Partners AS, et privat holdingselskap registrert i Norge. Selskapet driver i dag blant annet taxfree-butikken ved Torp lufthavn, Sandefjord.

Travel Retail Norway AS eies i fellesskap av Norse Trade AS og Gebr. Heinemann SE & Co. KG. Begge er privateide selskaper registrert i henholdsvis Norge og Tyskland. Norse Trade er felleseid av Terje Stykket og NorgesGruppen.

Både ARN og TRN har vært samarbeidspartnere med Avinor over lengre tid.

Inntekter fra taxfree butikkene representerte 28% av de totale inntektene fra lufthavndriften og utgjorde 2 904 MNOK i 2019. Travel Value-butikkene har årlige inntekter i størrelsesorden 80 MNOK.

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse