Annonse
Foto: UAS Norway, Anders Martinsen

EU nekter innbyggerne bevegelsesfrihet, mener IATAs sjef

- Jeg er skuffet over måten Europa har håndtert dette på. Jeg hadde forventet en mer sammenhengende og integrert respons fra EU-landene, spesielt etter Brexit. Jeg synes reisebegrensende tiltak er veldig tøffe, de er forståelige når det er en helsekrise, men når vi ser fremgang, synes jeg det er naturlig og rimelig at begrensningene blir redusert, for at folk skal kunne begynne å benytte seg av friheten til å reise igjen.

Willie Walsh ledet morselskapet til British Airways, IAG, frem til september i fjor. I et intervju med Sky News sier Walsh at han er optimistisk med hensyn til en global bedring resten av året, men mener at Europa er det største problemområdet, da det er vanskelig å få trafikken i gang igjen, på grunn av alle restriksjonene

I Storbritannia har regjeringen et «veikart» med sikte på å tillate utenlandsferier tidligst fra 17. mai, under et "trafikklys" -system, for å minimere risikoen for at infeksjoner blir bragt tilbake fra høyrisikoland. Dette vil bli kombinert med et virustestingsregime for alle som drar til utlandet.

Walsh deler bekymringene til ledere innen luftfarten, inkludert sjefen for easyJet, som mener at PCR-testene som kreves av mange land, risikerer å presse reisekostnadene utenfor mange menneskers rekkevidde. Mens britiske statsråder har lovet å finne måter å få ned kostnadene på, har parlamentsmedlemmer uttrykt frustrasjon over mangelen på klarhet og krevd mer informasjon om gjenåpning av det utenlandske feriemarkedet.

 

Annonse
Annonse
Annonse