Reiseliv

Turister besøker Luxor Temple på fredag, Nov. 26, 2021, en dag etter gjenåpningen seremonien av Avenue of Sphinxes kjent som El Kebbash Road i Luxor, Egypt. Seremonien var ment å markere landets arkeologiske skatter da Egypt sliter med å gjenopplive sin turistindustri, slått av år med politisk uro og mer i det siste, koronaviruspandemien.

FN: Pandemien koster turistnæringen 2.000 milliarder dollar i år

Den globale turistindustrien kommer samlet sett til å tape 2.000 milliarder dollar i inntekter i 2021 på grunn av koronapandemien, ifølge FN-organisasjon.

Publisert Sist oppdatert

Den svimlende summen tilsvarer 18.000 milliarder norske kroner.

Anslaget fra Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), som holder til i Madrid, kommer mens Europa opplever en kraftig smitteøkning og samtidig som den ny virusvarianten omikron spres til flere land.

Internasjonale flyreiser kommer til å ligge 70 til 75 prosent under rekordåret 2019. Da ble det registrert 1,5 milliarder ankomster. Nedgangen er på samme nivå som i fjor, ifølge organisasjonen.

I sommer anslo en rapport fra samme FN-organisasjon at de økonomiske konsekvensene for verdens turistnæring ville bli på over 4.000 milliarder dollar.

Powered by Labrador CMS