Reiseliv

Hver dag i juli har vært utsolgt på Tusenfryd, men med 25-30 prosent under normalkapasitet.

Godt sommerbesøk i familieparker, til tross for halvert kapasitet

Nordmenn har fylt opp familie- og fornøyelsesparkene i Norge denne sommeren. Flere av parkene hadde like mange, eller flere gjester enn normalt i juli, ifølge NRK Vestland.

Publisert Sist oppdatert

Norske familier på ferie i eget land har sikret gode julitall for for eksempel Kongeparken på Jæren, Tusenfryd i Viken og Hunderfossen i Gudbrandsdalen.

Stort sett har parkene vært utsolgt alle, eller de fleste dagene, med så mange besøkende som dagskvoten tillater. Dermed har trafikken vært jevn hele sommeren.

Vanligvis svinger besøket i parkene kraftig fra dag til dag, avhengig av været, men i år har tilstrømmingen vært ganske stabil. I sum ble dermed tallet på gjester i juli flere steder omtrent som i et normalår.

– Til nå har sommeren vært over all forventning. Vi fryktet det verste, men ender nesten på en normalsesong, sier styreleder Jan Erik Rørvik i Lilleputthammer familiepark. 43.000 besøkende er bare et par tusen færre enn i et normalt år uten coronatiltak.

Sterk vekst i Dyreparken

Dyreparken i Kristiansand hadde i juli 427.000 gjester. Det er 52.000 flere, altså over 13 prosent mer, enn i juli 2019, altså før coronapandemien.

– Besøket i Dyreparken inkludert Badeland har vært veldig bra, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken Bjørnstad Schjøtt.

Hun forklarer publikumsveksten med tre timer lengre åpningstid og tiltak for å fordele gjestene utover dagen.

– Dager og uker som tidligere ikke har hatt like godt besøk, har nå vært utsolgt. På den måten ser vi at gjestebesøket har vært på linje med tidligere år. Og særlig en ny ordning med ettermiddagsbillett driver opp besøkstallet, sier hun.

Bø Sommarland i Telemark melder derimot at besøket har vært under maksimalgrensen på 3000 per dag, altså langt under kapasiteten på opptil 8000.

Også Tusenfryd i Østfold har hatt en god sesong, sier administrerande direktør Bjørn-Håvard Solli, til NRK.

– Sommeren er for oss ganske lik som i fjor. Hver dag i juli har vært utsolgt, sier Solli.

Det er likevel 25–30 prosent under normalt. Og økonomien lider når parkene har både lavere inntekter og høyere ekstrautgifter til bemanning på grunn av coronatiltakene.

https://www.nrk.no/vestland/godt-sommarbesok-i-familieparkar-trass-i-halvert-kapasitet-1.15595685

Powered by Labrador CMS