Annonse
Foto: Lars Storheim

Hallingdal blir største terrengsykkeldestinasjon i Nord-Europa

Med hele 42 km ferdigstilt sti, satte regionen en solid norgesrekord i stiutvikling. Det er imidlertid ikke bare på stifronten hvor høydepunktene har stått i kø.

Flå, Nesbyen, Gol, Ål, Geilo og Hemsedal. Tilsammen utgjør de 6 kommunene regionen Hallingdal, som på kort tid har utviklet Norges mest omfattende nettverk av stier for terrengsyklister. Satsingen har blitt bygget stein på stein siden 2016, og i år – 5 år etter de første meterne med tilrettelagt sti ble til - har regionen satt en solid norgesrekord i stiutvikling. Hele 42 km med sti ble ferdigstilt i 2021. Dette er de nyåpnede stiene:

● Flå: 5 km

● Nesbyen: 18,5 km

● Gol: 1 km

● Ål: 1,5 km

● Geilo: 6 km

● Hemsedal: 10 km

Med en foreløpig investering på ca. 80 MNOK i anlegg og prosessarbeid, skulle man tro at hallingene nærmer seg målstreken, men det er langt fra tilfellet. Det ventes at man i 2025 skal nå sykkelinvesteringer for minst 200 MNOK, og dermed vil Hallingdal være den suverent største sykkeldestinasjonen i Nord-Europa. Det jobbes fortsatt med planene for 2022, og Hallingdal Rides kan bla. løfte sløret for ny asfaltert pumptrack, som blir blant de største i Norge, samt en 7 km rødgradert flytsti. Hva som planlegges videre for 2022 er foreløpig konfidensielt, men det varsles at flere store stinyheter kunngjøres til våren.

En reiselivsregion i endring

Hallingdal er tradisjonelt kjent for sitt fantastiske skiprodukt. Men med satsingen i sommersesongen, og stadig flere syklister som besøker regionen, følger også behov for omstilling i det lokale næringslivet. Også her er “sykkelrevolusjonen” i full gang. Hallingdal er nå den regionen i landet med størst konsentrasjon av sertifiserte sykkelguider, og hele 5 selskap tilbyr guideprodukt med profesjonelle sykkelguider. Rundt omkring på tettstedene og hos næringsaktører, dukker det opp synlige tegn på at man tar sykkelgjestene på alvor, bl.a. i form av nye sykkelvaskestasjoner og mekkestativ, som er med på å gjøre livet enklere for gjester på to hjul.

I Hallingdal er drømmen om “Skandinavias ledende sykkelregion” allerede ved å bli til virkelighet – og det er ikke bare sykkelentusiastene som har fått øynene opp for regionen. Med utviklingen av nye tilrettelagte stier i ulike vanskelighetsgrader, har terrengsykling blitt en familieaktivitet som alle kan være med på.

 

Annonse
Annonse
Annonse