Annonse
Per Sævik (t.h.), eier av Havila Kystruten, og adm. dir. Bent Martini.

Havila Kystruten tar over første skip fra verftet

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sier dette er en gledens dag. - Vi er mange som har ventet lenge på dette, men nå er endelig det første skipet på rederiets hender, og vi gjør klart til å starte seilasen til Norge.

Hektisk oppstart av stort hotell

For å effektivisere innspurten blir både arbeidere fra verftet og underleverandører med på deler av og hele seilasen frem til Bergen. I tillegg har Havila Kystruten med egne ansatte som starter på jobben med å gjøre klart skipet for trafikk langs norskekysten. Når skipet kommer til Bergen, skal enda flere ombord for å gjøre alt klart til oppstart.

Bent Martini sier det kommer til å bli hektiske dager for mange.

- Havila Capella er et stort hotell med 179 lugarer, flere spisesteder og store fellesarealer, som skal gjøres klare i løpet av svært kort tid, i tillegg til at mannskap og hotellansatte skal bli kjent med skipet, systemer og med hverandre. Men vi er kommet godt i gang allerede, og vi er trygge på at dette skal gå bra.

Han selv og flere fra administrasjonen vil også opprette midlertidig rederikontor ombord i skipet når det kommer til Norge.

- Det gjør vi både fordi vi må ha korte avstander, fordi vi kan være til hjelp og gi en ekstra hånd og selvfølgelig også fordi dette er noe vi vil være med på. Det er helt spesielt å få starte opp det første skipet i den største reiselivssatsingen vi har sett langs kysten.

Planen er at første seilas på rundreisen Bergen-Kirkenes går fra Bergen onsdag 1. desember. Da får passasjerene et første møte med et skip der både mat og interiør speiler kysten de reiser gjennom, de får store lugarer, fellesområder som er skreddersydd for å nyte utsikten – som glasstak til nordlyshimmel og midnattssol og en lang, utendørs promenade perfekt for en spasertur på sjøen.

Miljøvennlig fra start

Allerede før skipet kommer i trafikk, vil kysten og naturen få nytte av de miljøvennlige skipene til Havila Kystruten. Skipet blir liggende til kai et par uker i Bergen. Da driftes skipet av batteriene ombord og ren vannkraft.

- Det gir nullutslipp og ingen røyk som legger seg over Bergen sentrum. Og det er bare starten på Havila Kystrutens historie med miljøvennlige seilaser langs kysten, der vi med verdens største batteripakke ombord kan gå uten støy og utslipp i inntil fire timer, sier Bent Martini.

Skip nummer to skal etter planen leveres i januar, mens nummer tre og fire kommer til sommeren 2022.

 

Annonse
Annonse
Annonse