Annonse
Foto: NTB

Kø og trafikkaos etter at grensene til Europa åpnet for Norge

Allerede klokka 6.30 var det lange innsjekkingskøer på Oslo lufthavn, ifølge Dagbladet. Kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor anslår køer mellom en halv og halvannen time. Stort sett er det kø på morgenen.

– Køene ser lenger ut enn de er fordi folk holder avstand, sier Ulverud til NTB.

Tross færre reisende på Oslo lufthavn enn før pandemien, er køene lengre.

Mens man tidligere kunne sjekke inn selv og levere fra seg bagasjen på bagdrop, må flere flyselskaper nå gjennomføre manuell kontroll for å sørge for at de reisende har alt på stell for å kunne slippe inn i landet de reiser til.

En rekke land ble fra mandag grønne for nordmenn som følge av at Norge fra og med mandag tar utgangspunkt i de samme terskelverdiene som i EU. Det åpner for reiser til en rekke flere land uten at man må gå i innreisekarantene når man kommer hjem igjen.

Det er imidlertid fortsatt regler om innreiseregistrering og testing på grensen for dem som kommer fra grønne land.

Tror på kraftig økning i reisende

Avinor har ikke ferske tall over reisende etter at flere land i Europa ble grønne for nordmenn, men de anslår at det på det meste i juli vil være 45.000 reisende til og fra Oslo lufthavn.

Det er en kraftig økning fra juni da det på det meste var 10.000 reisende på én dag.

Juli-anslaget er imidlertid langt unna det som var normalt før koronapandemien. Da var det over 100.000 reisende per dag denne måneden.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse