Annonse
SAS sikres en redningspakke på 14,25 milliarder svenske kroner etter at blant annet Sverige og Danmark har stilt seg bak selskapets finansieringsplan. Bildet er tatt på Københavns Lufthavn, Kastrup tirsdag formiddag Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mindre Innenfor abonnemen

Koronafravær tvinger SAS til å innstille avganger

SAS har innstilt rundt 60 flyavganger tirsdag og onsdag og forsøker å flytte om på passasjerer. Høyt sykefravær knyttet til covid-19 er årsaken.

Avganger til og fra byer som Oslo, København, Stockholm, London og New York er blant dem som er rammet, framgår det på flyselskapets hjemmeside.

DR melder at årsaken er høyt sykefravær blant personalet på grunn av koronasmitte og påfølgende isolasjon og karantene. Rundt 20 avganger fra Norge, Danmark og Sverige var innstilt tirsdag, mens 40 er innstilt onsdag.

Det ser også ut til at flere avganger vil bli kansellert torsdag.

Pressesjef John Eckhoff i SAS beklager at dette trolig betyr at enkelte kan få problemer med å komme seg hjem til jul.

– Det er svært uheldig, og det beklager vi virkelig. Men vi er som, som resten av samfunnet, rammet av korona, sier han til SVT.

Folk som har bestilt plass på avlyste avganger, blir kontaktet på epost eller SMS, ifølge Eckhoff.

– I første omgang forsøker vi å finne et alternativ og booke om reisen, enten hos oss selv eller hos et annet flyselskap. Lykkes ikke det, refunderer vi omkostningene, forklarer han.

SVT melder at noen av innstillingene også skyldes tekniske problemer.

Annonse
Annonse
Annonse