Annonse
Foto: VisitNorway/Adam Read

Kristiansand vertskapsby for NTW 2022

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge, i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.

- Vi gratulerer Kristiansand som vertskap for Norwegian Travel Workshop 2022. Nå gleder vi oss til å møtes på Sørlandet i april neste år, for å vise frem denne flotte byen og regionen til turoperatører fra hele verden. Vi tipper de vil bli skikkelig sjarmert og imponert over det Kristiansand har å by på av både omgivelser og opplevelser, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge, og viser til at Kristiansand er i ferd med å markere seg som en kunst- og kulturby.

Satsingen på kunst- og kultur er en bevisst satsing fra det lokale destinasjonsselskapet og næringsklyngen for reiseliv-, kultur- og opplevelser på Sørlandet, USUS A/S.

- Kristiansand er en viktig kunst- og kulturby. Våre kunst- og kulturinstitusjoner har gitt byen og landsdelen et kulturelt løft med Kilden, som er landets nest største scenehus og Kunstsilo, som åpner i 2022. Attraktive festivaler og en satsing på reiselivet, gjør at vi er en attraktiv opplevelsesby for både innbyggere og besøkende, forteller Synnøve Elisabeth Aabrekk, daglig leder i USUS A/S.

Økt internasjonal satsing hele året

De siste årene har det vært fantastisk utvikling av både natur- og kulturbaserte opplevelser på Sørlandet hele året. Investeringsvilligheten har vært større enn noen gang, og dette har resultert i flere og bedre opplevelser med høy kvalitet, samtidig som flere er under utvikling.

Næringen ser at dersom man skal klare å øke bærekraft og lønnsomhet i kultur- og reiselivsnæringen på Sørlandet, er det nødvendig å ta del i den veksten som Norge har i internasjonale markeder. Med attraksjoner som restauranten Under, den kommende Kunstsilo og fantastisk natur som innbyr til aktiviteter hele året, er regionen attraktiv for internasjonale tilreisende.

- Neste års deltagere kan glede seg til båttur i skjærgården, spennende byvandringer med ulike temaer, lokale matopplevelser, et rikholdig aktivitetsprogram, kulturinnslag og sørlandsk gjestfrihet. Vi gleder oss stort til å få vise frem vår vakre del av landet, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk.

Annonse
Annonse
Annonse