Annonse
Foto: Qatar Airways

Mye å feire for Qatar Airways

Qatar Airways markerer i dag tiårsjubileet for ruten Oslo-Doha.

5. oktober 2011 ønsket flyselskapet norske passasjerer velkommen for første gang. Nå opererer de fem ukentlige avganger fra Oslo lufthavn i de toppmoderne flyene Dreamliner Boeing 787.

I pressmeldingen sier Regionsjef for Qatar Airways i Norden, Christian Deresjö at de er stolte over forholdet til Norge:

– Vi er stolte over vårt mangeårige forhold til Norge og med våre venner på Oslo lufthavn. I løpet av det siste tiåret har vi etablert en rute som forbinder mennesker med sine nærmeste, med fantastiske ferieopplevelser og med spennende forretningsmuligheter. Vi ser frem til å fornye og styrke våre bånd til Oslo og Norge.

Etter et utfordrende år for den globale luftfartsindustrien, begynner pilene å peke i riktig retning. I takt med at COVID-19-relaterte reiserestriksjoner blir avviklet, skyter etterspørselen etter utenlandsreiser i været. Etter den nylige opphevingen av norske reiserestriksjoner, opplevde Qatar Airways en salgsøkning på 60 prosent fra august til september.

Norske reisende flyr med Qatar Airways til Midtøsten, Afrika, det indiske subkontinentet, Sørøst-Asia og Australia.

– Det er flott å se virksomheten Qatar har bygget opp på Avinor Oslo lufthavn de siste 10 årene, med omfattende passasjer- og godstransport. Vi i Avinor ser frem til et fortsatt godt samarbeid mellom selskapene våre i årene som kommer, sier Gaute Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor i pressemeldingen.

69 tonn laks på et passasjerfly

Flyselskapet har opplevd en stor økning i bookinger fra Norge etter at reiserestriksjonene ble opphevet. Samtidig fortsetter Qatar Airways sin fraktvirksomhet å vokse etter åpningen ved Harstad/Narvik lufthavn i desember i fjor.

Under pandemien har passasjerfly blitt brukt til godstransport på grunn av den reduserte passasjertrafikken og økte etterspørselen etter luftfrakt. I Norge har Qatar Airways kapasitet til å eksportere 760 tonn gods ukentlig. Flyselskapet har spilt en sentral rolle i eksporten av norsk sjømat til markeder i Afrika, Asia og Midtøsten, og i februar slo de verdensrekorder da de lastet 69 tonn laks på et passasjerfly.

Nylig ble Qatar Airways kåret til 'Årets flyselskap' for sjette gang av Skytrax World Airline Awards, kjent som flybransjens Oscar-utdeling.

Annonse
Annonse
Annonse