Annonse
Foto: Norse Atlantic Airways

Norse Atlantic Airways har ansatt seksjonsleder fra luftfartstilsynet – har tidligere jobbet med selskapets driftstillatelse

Tidligere i år ble det kjent at det ny oppstartede flyselskapet Norse Atlantic Airways skal bygge en flåte med langdistanseflyene Boeing 787 Dreamliner, den samme flytypen som Norwegian måtte kvitte seg med som følge av koronapandemien.

Flyselskapet, med hovedkontor i Arendal, skal ha flyvninger mellom flere knutepunkter i USA og Europa.

Oppstart var beregnet i årsskiftet 2021/2022, men på grunn av pandemien, har den blitt utsatt til mars-april 2022.

Søknaden om driftstillatelse i Norge, en såkalt Air Operator Certificate (AOC), ligger til behandling hos Luftfartstilsynet. Nå har derimot Norse Atlantic ansatt Tove Skogheim, personen med ansvaret for å utsende driftstillatelser som «accountable manager».

Skogheim, som for tiden er i oppsigelsesperioden som leder for flyoperativ seksjon hos Luftfartstilsynet i Bodø, får i sin nye stilling hos Norse Atlantic ansvaret for at flyselskapet oppfyller alle deler av denne flylisensen, så snart den er på plass.

Ifølge Dagens Næringsliv skal ansettelsen ha ført til interne undersøkelser i Luftfartstilsynet der Skogheims habilitet har vært tema. Undersøkelsene har derimot ikke vist noen irregulariteter, sier tilsynet.

Gründer Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic Airways sier til avisa at han ikke er redd saken skal skade saksbehandlingen. Han regner med å være i mål med driftstillatelsen i løpet av høsten, og er ikke redd for at habilitetsspørsmål kan ha forsinket søknaden hos tilsynet, og tror tvert imot at Skogheims kunnskaper skal gjøre lanseringen enklere.

CEO i Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen. Foto: Norse Atlantic Airways

– Hun er ansatt utelukkende fordi hun er best kvalifisert, og vi kjenner henne godt fra tidligere. Vi er helt sikre på at Tove er den beste kandidaten til stillingen, sier Larsen til DN.

Kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet, Håvard Vikheim, opplyser overfor samme avis at Skogheim har orientert om at hun har takket ja til ny jobb hos Norse Atlantic Airways.

– I den forbindelse har vi gjort en habilitetsvurdering, og tatt grep for å sikre at hun i oppsigelsestiden ikke kommer i befatning med Norse, eller noen av konkurrentene. Avgjørelser og vedtak som gjelder Norse, eller deres konkurrenter, vil løftes til et høyere nivå i organisasjonen, skriver Vikheim.

Annonse
Annonse
Annonse