Annonse
Turister og båter i Pollen i Arendal. Foto: NTB

Ny rekord i innenlandsreiser

Det er en økning på 14 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Totalt viser reiseundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB) at nordmenn i juli, august og september gjennomførte 8,1 millioner reiser. Det er en økning på nesten 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og omtrent like mange som før coronautbruddet i tredje kvartal.

Forskjellen er imidlertid at nordmenn i pandemien har reist mye mer i Norge, og langt mindre til utlandet. I tredje kvartal i år utgjorde turene innenlands ni av ti reiser.

Lettelser i reiserestriksjonene utover sommeren og høsten gjorde at flere tok turen til utlandet i løpet av kvartalet. Totalt 820.000 reiser er en økning på 122 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, men likevel langt færre enn det som er vanlig. I årene før coronapandemien lå antall utenlandsreiser på rundt 3 millioner i tredje kvartal.

Også når det gjelder pengebruken har nordmenn satt ny rekord. I tredje kvartal brukte vi 37,4 milliarder kroner innenlands i forbruksutgifter (transport, overnatting, mat, drikke, varer og tjenester) på reiser.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse