Annonse
Foto: Piotr Mitelski/Ryanair

Ryanair-sjefen har sterk tro på sensommeren

- Vaksinasjoner, introduksjon av EUs digitale reisepass og at karantenereglene i UK for vaksinerte er lettet, er de viktigste årsakene til optimismen, sier Michael O’Leary, Ryanair’s CEO. Til Financial Times sier han at de ser en sterk økning i etterspørselen nå. Denne optimismen førte til at Ryanairs aksjer steg mandag og nå ligger på høyere nivå enn før pandemien.

Ryanair hadde et netto driftsresultat på minus €273m (NOK 2,8 milliarder) i perioden april – juni, mot minus €185m (NOK 1,9 milliarder) i samme periode ifjor.

Flyselskapet transporterte 8,1 millioner passasjerer i siste kvartal, men regner med å ha 9 millioner passasjerer i juli og 10 millioner i august. Ryanair regner med mellom 90 og 100 millioner passasjerer dette regnskapsåret og har som mål å nå 200 millioner i løpet av fire år. I 2019 valgte 149 millioner passasjerer å fly med Ryanair.

Passasjerene booker sent og billettprisene ligger under pre covid-nivå, så O’Leary regner med at de kommer ut av regnskapsåret med et lite tap, eller break-even. Det inneværende regnskapsåret går frem til slutten av mars 2022.

Ryanair er et av flyselskapene som fremdeles har en solid kontantbeholdning, hele €4.6bn (NOK 48 milliarder) ved utgangen av juni, opp fra €3.2bn (NOK 33 milliarder) tre måneder tidligere. Netto gjeld falt fra €2.3bn (NOK 24 milliarder) til €1.7bn (NOK 18 milliarder).

Annonse
Annonse
Annonse