Annonse
Foto: Avinor/Espen Solli

Spår høyere flypriser og mindre «flyskam»

Han tar forbehold om at det ikke blir nye utbrudd som forårsaker omfattende nedstenginger.

Etter halvannet år uten fly og langreiser for mange, ble det spådd at vi kanskje aldri ville fly like mye igjen. Særlig på grunn av miljøet. Nå ser det ut som om vi er på vei tilbake mot gamle flyreise-mønstre.

– Folk er kanskje mer opptatt av at de ikke har vært på ferie på lenge, enn miljøperspektivet, sier Elnæs. Han mener det ikke ser ut som om «flyskammen» har blitt større under pandemien. – Det kan få en effekt over tid, men vil kanskje ikke ha så stor innvirkning i 2022.

Reisebyrået Berg-Hansen tror det vil ta flere år før vi kommer tilbake til normalen.

– Det er endring i atferd når det gjelder reising. Flere møter blir tatt digitalt, i tillegg til at dette med bærekraft blir stadig viktigere for flere virksomheter, sier administrerende direktør Per Arne Villadsen.

De som vil ut og fly, må uansett regne med å betale mer. Ifølge reisebyrået har prisen på flybilletter økt etter gjenåpningen av samfunnet. Den gjennomsnittlige prisøkningen ligger på 20 prosent, ifølge Villadsen.

– Hele flyindustrien har blitt truffet hardt av pandemien og tapt mye penger. Nå går prisene opp, det blir færre avganger og direkteruter. Det tror vi vil fortsette en god stund fremover og gjennom 2022.

https://www.nrk.no/sorlandet/spar-hoyere-flypriser-og-mindre-_flyskam_-1...

Annonse
Annonse
Annonse