Annonse
Foto: Odd Roar Lange

Starter 9 nye gratis bransjekurs for reiselivet

- Alle kursene er gratis og undervises av erfarne bransjefolk, og alle kursene kan kombineres med fulltids- eller deltidsjobb, sier fagansvarlig ved Norsk Reiselivsfagskole, Kyrre Romuld.

Reiselivsfagskolen startet i fjor sommer og er en del av Fagskolen Viken.

- Vi åpner denne gangen for kurs i de ni  temaene Hotelldrift, Matsikkerhet,  Restaurantledelse, Bærekraftig reiseliv og reisemålsutvikling, 

Kommunikasjon, formidling og språk, Markedsføring og økonomi, samt et kurs i Grunnleggende digital kompetanse tilpasset reiselivsnæringen.

I tillegg har reiselivet mange engelskspråklige medarbeidere, og til disse har vi kurs på engelsk i «Innføring i bærekraftig reiseliv», samt «Innføring i digital markedsføring», fortsetter Kyrre Romuld.

På rett kurs

- Kursene varer mellom 8 og 10 uker og undervises via nett på ulike ukedager. Man kan følge kurset direkte, eller se sendingene som opptak. Har du ekstra stor arbeidskapasitet og lærelyst, kan du gjerne ta flere kurs. Over 1200 ansatte i norsk reiseliv har vært deltakere på våre kurs gjennom covid-19-pandemien. Etterspørselen har vært stor og vi gleder oss over at tilbudet videreføres også når landet nå gjenåpnes. Reiselivet skal gjenreiser til minst samme nivå som før pandemien, og det er stort behov for medarbeidere med bransjekunnskap og reiselivskompetanse. Derfor håper vi at reiselivsledere over hele landet oppmuntrer sine medarbeidere og kolleger til å få ny og bransjerettet kunnskap, eller å gjenoppfriske tidligere kompetanse. Tilbakemeldingene fra tidligere kursdeltagere har vært svært god, fortsetter Kyrre Romuld.

Starter snart

- Påmeldingen til kursene er i full gang. De fleste kursene gir fra 5 til 8 studiepoeng og flere kan utvides til komplette kurs ved Norsk Reiselivsfagskole. Slik kan kursene også brukes som del av de 2-årige studiene ved fagskolen. En nyhet denne høsten er altså kurs på engelsk i henholdsvis digital markedsføring og bærekraftig reiseliv.

- For mange ansatte i reiselivet har dette vært et savn. Kjenner du noen i reiselivet med annen språk- og kulturbakgrunn enn norsk, så ikke nøl med å tipse dem om disse kursene, avslutter Romuld.

Annonse
Annonse
Annonse