Annonse
Foto: Radisson Blu Mountain Resort & Residences

Store omsetningstap i påsken

Viken fylke ble nedstengt noen dager før, og hyttekommuner med lite smitte, som Geilo og Hemsedal, fikk like strenge tiltak som kommuner med mye smitte. Serveringssteder måtte stenge og det ble forbud mot arrangementer.

NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse, gjennomført 8. - 13. april blant 596 reiselivsbedrifter, bekrefter at de nye nasjonale tiltakene og nedstengningen av Viken førte til store omsetningstap i påsken. 6 av 10 reiselivsbedrifter melder om 76 – 100 prosent lavere omsetning de siste fire ukene enn normalt.

Enda flere ble permitterte. Så mange som 46 prosent melder at de har permittert mer enn 75 prosent av staben sin. Det er en stor økning fra begynnelsen av mars, da 37 prosent meldte det samme.

Det store variasjoner når det gjelder forventninger til de neste tre månedene. 3 av 10 forventer høyere omsetning, mens halvparten tror den blir lavere enn normalt.

Nesten alle (92 prosent) har de siste ukene hatt lavere etterspørsel, eller kanselleringer av ordre, som følge av coronaviruset. 8 av 10 reiselivsbedrifter vurderer markedssituasjonen som dårlig.

6 av 10 melder om 76 – 100 prosent lavere omsetning enn normalt. Blant de store bedriftene, altså de med flere enn 50 årsverk, melder 7 av 10 om 76 – 100 prosent lavere omsetning.

Ikke overraskende er det Oslo og Viken som har det største omsetningsfallet etter lang tid med full nedstengning. Følgende fylker melder om et dramatisk omsetningsfall (76 – 100 prosent lavere enn normalt):

• 87 prosent i Oslo

• 67 prosent i Viken

• 60 prosent i Vestland, Trøndelag og Rogaland

Annonse
Annonse
Annonse