TravelMatch 2022 flyttes til mars

Publisert: 6. desember 2021 kl 10.22
Oppdatert: 6. desember 2021 kl 10.22

- Dette er svært beklagelig, men for øyeblikket uunngåelig, sier prosjektleder Arne Sundt-Bjerck.

- Dette er et internasjonalt arrangement, med deltagere fra en rekke land, hvorav noen deltagere fra land utenfor Europa ikke slipper inn i Norge. Dessuten er det svært mange land i Europa som har et voldsomt smittetrykk, og som derfor innfører restriksjoner av ulike slag, og for enkelte innebærer det også at de frarådes reiser ut av landet den nærmeste tiden.  Vi har derfor merket stor uro blant våre samarbeidspartnere den siste tiden, sier Sundt-Bjerck.

Det faktum at situasjonen igjen går sterkt ut over aktiviteten og inntjeningen i den internasjonale reiselivsnæringen, skaper ytterligere problemer.

- Mange er også skeptiske til de stadige og kortsiktige endringene i klassifisering av land, innreisebetingelser, testing og faren for karantene, og de føler ikke at de lenger fullt ut kan være trygge på å unngå problemer selv om de har vaksinepass.

Dessuten kommer det også til nye restriksjoner i Norge, som vil skape problemer for et arrangement som dette. Ikke minst gjelder dette gjeninnføringen av antallsbegrensning og kohorter på maksimum 200 personer, noe som ikke vil kunne fungere for et arrangement som TravelMatch. Bedre blir det ikke av begrensninger i forhold til servering og muligheter for mingling. Derfor var det ikke lenger noen vei utenom en utsettelse.  Imidlertid presiserer vi at det er snakk om en utsettelse, fordi vi ønsker å bidra til å få fart i den internasjonale reiseaktiviteten igjen så raskt som mulig, og vi håper at situasjonen er under kontroll og at den er langt bedre innen vi kommet til mars, sier Arne Sundt-Bjerk.

 

 

Saken fortsetter under annonsen