Annonse

Verdens største utendørs bar

Fra og med 15. juni tar The Drinkable Country offisielt imot bordbestillinger. Ved  å reservere et av deres bord, får man være med på et herlig dypdykk i mangfoldet av smaker som man finner i den svenske naturen. Hvert bords tilbud og utvalg varierer, men hovedfokuset er spesiallagde, naturinspirerte drinkoppskrifter, utviklet av noen av Sveriges fremste eksperter, som skal representer ulike deler av Sverige.

- The Drinkable Country gjør det mulig for besøkende å utforske svenske smaker i verdensklasse, direkte fra naturen. Landets store spiskammer med bær, vekster og friskt vann, byr på mange fantastiske drikkeopplevelser som vi vil vise frem til mange flere, sier Jens Heed, som leder Måltidsturistprogrammet i Visit Sweden.

Med nytelse i fokus har de løftet lokale smaker fra hele Sverige, og skapt gjør-det-selv oppskrifter basert på ingredienser fra det over 100 millioner hektar store svenske spiskammeret. Aktiviteter knyttet til drinkene kan innebære alt fra halvdagsopplevelser, der man får lære seg om naturens råvarer og hvordan de kan anvendes for å skape nye, spennende drinker, drikkemenyer og smaksprøvemenyer, til enklere alternativer som lokalprodusert saft, must, øl eller lignende.

Drinkene er smakseksplosjoner inspirert av årstider og naturens livlige ingredienser, og skaper derfor en magisk kombinasjon. Avhengig av hvor man bestiller bord, er ingrediensene forskjellige. Emil Årang har for eksempel lagd en drink bestående av en håndfull harpikssyre, alger, sitronsaft, kildevann og is, som gir oss smaken av Nord-Sverige. Sommelieren Rebecka Lithanders drink, derimot, vekker minner om Syd-Sverige, med en neve sukkererter, rosmarin, engsyre, sirup og noen skiver agurk, blandet med eplejuice fra Tosterups Slott i Skåne.

- Det er en smaksreise gjennom den fantastiske svenske naturen. Dette er en helt ny og fascinerende måte å både oppleve drinker og oppdage et land og dets natur, sier Leo Lahti, barsjef i Tjoget.

Verdens største utendørs bar er en fortsettelse på The Edible Country, verdens største gjør-det-selv gourmetrestaurant, med oppskrifter som er skapt av Guide Michelin-anerkjente kokker. Dette konseptet ble lansert av Visit Sweden i 2019.

 

Annonse
Annonse
Annonse