Reiseliv

SAS flytter 100.000 feriereiser

Problemene tårner seg opp for SAS. Selskapet går med kjempeunderskudd, pilotene er i konflikt med selskapet, og 100.000 passasjerer blir flyttet til andre avganger

Publisert Sist oppdatert

­Trolig vil over 100.000 SAS-passasjerer blir flyttet over til andre flyavganger enn de opprinnelige, bekrefter SAS sin pressesjef overfor DinSide.

Noen mister planlagte feriedager og hotellopphold, andre må vente flere ekstra dager før de kommer seg hjem.

Trolig blir tallet enda høyere siden det ikke er tatt med «ordinære» kanselleringer som skyldes været og sykdom blant personalet.

Billetter selges på nytt

De siste to ukene har mange passasjerer blitt varslet fra SAS om at ferieflyet de skal reise med i sommer er innstilt, uten at flyet virkelig er det.

Flyavgangen de opprinnelig hadde kjøpt plass på legges i stedet ut og blir solgt på nytt til dyrere pris til andre passasjerer.

Passasjerne ble rådet til å kontakte flyselskapets kundeservice siden flyet fortsatt stod oppført i reiseplanene til SAS. Samtlige passasjerer er kostnadsfritt flyttet tilbake til den opprinnelige flyavgangen, med ulike forklaringer på hva som hadde skjedd.

– Det er menneskelige feil som har skjedd her, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til DinSide.

– Det er feil som har oppstått i arbeid med endring av ruteprogrammet og med kanselleringen og varslingen.

– Mange opplever det som svært underlig at feilen gjentar seg, gang etter gang og på en rekke ulike ruter?

– Vi har fullt fokus på å finne årsaken til feilene, og at de ikke skal gjenta seg. Men det er en meget krevende situasjon i internasjonal luftfart akkurat nå, og dessverre mange kanselleringer som skal gjennomføres, sier Eckhoff.

Hvilke ruter blir kansellert

Nettstedet Finalcall Travel har sett på hvilke ruter som blir kansellert i juni og konkluderer med at de langrutene slipper unna det store antallet kanselleringer. Mens innenriks i Norge, Sverige og Danmark blir hardt rammet.

Kveldsavgangen fra København til New York (SK901) og returen seint om kvelden fra Newark (SK902) er redusert med 15 flighter til Newark og 14 returer mot Kastrup.

Redusert kapasitet

Kapasiteten mellom Bergen og Stavanger reduseres med rundt 30 prosent i juni.

Mens rutene mellom hovedstedene Oslo-København og Stockholm vil bli beskjedent rammet, ifølge Finalcall Travel.

Pressesjef John Eckhoff i SAS vil ikke kommentere enkeltstrekninger eller ytterligere tall foran kvartalstallene skal framlegges kommende tirsdag.

Også på den nystartede ruten mellom Kristiansand og København vil kapasiteten bli halvert, mens de fleste ferierutene fra Norge til populære reisemål rundt Middelhavet stort sett slipper unna sparekniven - foreløpig.

Powered by Labrador CMS