NCL

59% har større reiselyst nå enn før pandemien

Redaksjonen
Publisert: 5. mai 2022 kl 10.35
Oppdatert: 5. mai 2022 kl 10.38

En ny reiselivsundersøkelse fra YouGov viser at 59 prosent av oss har større reiselyst enn før pandemien. Etter mye tid hjemme er vi sultne på ferie og opplevelser, og gjerne langt hjemmefra. Av drømmeferier kommer Karibien på topp, etterfulgt av Australia og Florida. Som ferieform kommer rundreiser og pakketurer på delt førsteplass, etterfulgt av cruise. Og hele 50 prosent av parene svarer at ferie må til for å få fart på romantikken igjen.

I undersøkelsen, utført av YouGov for Norwegian Cruise Line, svarer 59 prosent at de har behov for nye opplevelser med partneren etter å ha vært lenge hjemme. Og på spørsmålet om ´drømmedestinasjoner om budsjett ikke er en faktor´ er svaret nesten så langt unna hjemmet og Norge som mulig.

Her svarer nemlig 24 prosent Karibien, fulgt av Australia (23%) og Florida (20%). På fjerdeplass kommer Hellas, og på 5. og 6. plass Japan og Stillehavsøyer som Cookøyene og Tahiti. Men mange savner også Middelhavet, og her er Hellas en klar vinner med sine 19%.

Jo flere opplevelser i ferien, desto bedre

Og vi vil gjerne krysse av for flere «bucket-list-destinasjoner» i løpet av en og samme ferie. For mer enn hver tredje nordmann vil nemlig på rundreise (37%) viser undersøkelsen. Rundreiser ligger på topp som ferieform sammen med pakketur/chartertur, etterfulgt av cruise på en solid tredjeplass (34%).

Hele 59 prosent svarer at de etter restriksjoner og ekstra mange timer hjemme, trenger nye opplevelser med partneren.

Og halvparten av norske par (50%) mener at ferie er det som skal til for å få fart på romantikken igjen etter år med hjemmekos. Ønsket om litt luksus og komfort – for å skjemme oss bort litt – er også høyt, viser undersøkelsen. Her svarer 47 prosent av parene at de i mye større grad enn før trenger å skjemme seg bort med ´det lille ekstra`.

Saken fortsetter under annonsen

Dette er viktig i ferien

Etter to år med reiserestriksjoner foretrekker 37 prosent av oss rundreisen som ferieform, viser undersøkelsen. Samtidig er både mat og drikke (48%) samt været (45%) viktig i ferien. Og dette kombinert med ønsket om ekstra kos, er kanskje en av årsakene til at cruise som ferieform kommer på en solid tredjeplass som foretrukken ferieform. Og dermed slår både bilferie (22%), hytta (18%) og interrail (9%).

– Nordmenn har de siste to årene først og fremst vært på ferie i eget land og i Norden. Nå er de sultne på nye opplevelser, og reiselysten er på full fart tilbake. Det er selvfølgelig ekstra hyggelig for oss å se at cruise kom så høyt opp på listen som 3. plass over nordmenns foretrukne ferieform, sier Kevin Bubolz, Managing Director Europe i Norwegian Cruise Line.

Sterk trend med flere generasjoner sammen på tur

Undersøkelsen viser også at 19 prosent ønsker å reise flere generasjoner på tur sammen. Nå skal tapt tid tas igjen svarer 31 prosent. Videre viser undersøkelsen at 55 prosent mener at en ferie på tvers av flere generasjoner styrker samholdet i familien, og skaper unike minner sammen med barnebarna (37%).

- Vi opplever ofte at familier, på tvers av flere generasjoner, er på ferie med oss. Cruise er en ferieform som byr på opplevelser og aktiviteter for både liten og stor. En avslappende måte å oppleve verden på. Ombord hos oss har vi «Freestyle Cruising» - som betyr ferie uten faste måltidstider og kleskode, sier Kevin Bubolz.

 

Saken fortsetter under annonsen