2. juli innvies de nye heisbaserte flytstiene i Trysil, med det går Trysil fra 7,5 til 16,2 kilometer med heisbaserte flytstier.

Bookingen opp 9% for SkiStars destinasjoner så langt i sommer

Publisert: 28. juni 2022 kl 09.58
Oppdatert: 28. juni 2022 kl 09.58

Interessen for kortreiste ferier i Norge og Sverige med lett tilgjengelige aktiviteter for hele familien, smidig reise uten problemer og fokus på å være aktiv på ferien, fortsetter denne sommeren. Så langt er bookingen +9 prosent sammenlignet med foregående år. 1. juli åpner den siste av SkiStars destinasjoner for sommeren, når blant annet sommerheisen hos SkiStar Hemsedal gjør flere aktiviteter i fjellet tilgjengelig. Med det er alle SkiStars seks destinasjoner åpne for sommeren.

SkiStar har de siste årene satset stort for å imøtekomme den økte etterspørselen etter aktive ferier, og har utviklet virksomheten med aktiviteter for alle året rundt, gjennom konseptet SkiStar Sports & Adventures, som har fokus på sommersesongen. En fersk undersøkelse fra NHO Reiseliv viser at nesten 7 av 10 nordmenn vil tilbringe ferien i Norge i år. Visit Swedens undersøkelse viser at 4 av 10 svensker planlegger en sommerferie i Sverige, et tall som har holdt seg stabilt de siste 12 månedene.

Sommersesongen i fjor ga en stor økning i antall besøkende til SkiStars destinasjoner både i Norge og Sverige, der stisykling og heisbaserte flytstier, samt klatring i SkiStars og destinasjonenes klatreparker var de mest populære aktivitetene. Interessen i år er fortsatt stor.

- Fjorårets sommersesong ga oss besøksrekorder, og også denne sommeren ser vi at kortreise ferier fortsatt er populære, med en booking på +9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Stadig flere ønsker seg en aktiv ferie i de fantastiske skandinaviske fjellene, og for den forestående sommeren opplever vi at flere ønsker å ta litt ekstra godt vare på seg selv gjennom å nyte natur og frisk fjelluft. Å ha aktiviteter som sykling, vandring og klatring lett tilgjengelig, og samtidig kunne planlegge ferien uten innreiseregler og utfordringer, settes høyt hos mange, sier Stefan Sjöstrand, VD og konsernsjef i SkiStar.

- At så mange ønsker å tilbringe ferien i Norge, og kombinere aktivitet, avkobling, bo godt og ha tid sammen med venner og familie, er helt i tråd med den interessen vi opplever. Ingenting gleder meg mer enn å se så mange mennesker i fjellet, og vi ser stort frem til en ny sommersesong her hos oss i SkiStar Hemsedal. Hemsedal Aktivitetsanlegg og Destinasjonsselskapet innvier også den 10,5 kilometer lange heisbaserte flytstien til åpningen. Stor innsats fra de involverte som gjør at enda flere får øynene opp for bygda vår også sommertid, sier Andreas Smith-Erichsen, Destinasjonssjef hos SkiStar Hemsedal.

Skistars destinasjoner er Hemsedal og Trysil, samt Åre, Sälen, Vemdalen og Stockholm Hammarbybacken i Sverige.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv