Annonse
Foto: Avinor - Catchlight

Dårlig informasjon om covid-19 testing på OSL

Alle som ankommer Norge fra utlandet må nå teste seg for covid-19 og registrere seg online før ankomst. Det er etablert testsentre ved lufthavner med internasjonale flyvninger, ved ankomst for utenlandsfergene, etc.

Da de nye reglene om generell testing kom, i begynnelsen av desember, var det til tider lange køer av passasjerer som skulle avlegge coronatest ved innreise på Oslo Lufthavn.

Mandag 3. januar var en stor hjemreisedag for mange som har tilbragt jul og nyttår i utlandet, men informasjon om hvor test kunne avlegges på OSL var mangelfull. Det var ingen tydelig skilting som viste vei til testsenteret og mange var i villrede om hva de skulle gjøre.

Regjeringen ønsker at reisende skal testes på grensen, så langt det lar seg gjøre. Det er naturligvis også det sikreste. Alternativet er at de kan reise dit de skal og så teste seg ved et offentlig testsenter i løpet av 24 timer. Men da må de selv orientere seg online, bestille tid for test og finne ut hvor testsenteret ligger. Det er ikke alltid enkelt, spesielt ikke for utlendinger.

Annonse
Annonse
Annonse