Flyrute mellom Aberdeen og OSL gjenopptas

Publisert: 5. september 2022 kl 14.23
Oppdatert: 5. september 2022 kl 14.23

­Loganair, Storbritannias største og lengst eksisterende regionale flyselskap med historie tilbake til 1962, innfører seks flyvningen i uken til Aberdeen.

Den helårige forbindelsen mellom Oslo og Skottlands granittby flys med Loganairs 49-seters Embraer 145.

Åpningen av ruten er en kjærkommen nyhet for begge lands viktige olje- og gassnæring. Næringslivet i Aberdeen og Oslo er nært knyttet sammen, ettersom Aberdeen alene står for 80% av Storbritannias oljeproduksjon, og huser flest selskaper innen undervannsløsninger i Europa.

Loganair har hatt flyvninger til og fra Norge i over ti år, med kun et kortere opphold under pandemien. I juni, gjenopptok selskapet flyvninger fra Edinburgh og Newcastle til både Bergen og Stavanger.

- I dag er vi glade for å kunne gjenoppta denne viktige ruten mellom Oslo og Aberdeen. Vi vet at den er blitt savnet av næringslivet, og vi er trygge på at den vil støtte økonomisk vekst og styrke båndene mellom nordøst Skottland og Oslo, sier Luke Lovegrove, Loganairs Chief Operating Officer.

Gaute Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor, sier: - Vi er glade for åpningen av Loganairs første direkterute mellom Oslo og Aberdeen siden før pandemien. Ruten har vært ettertraktet av næringslivet i begge ender, og av reiselivsnæringen, som ser frem til å videreutvikle markedet til fordel for begge land.

 

Annonse

Ledige stillinger – reiseliv