Hovedkontoret til Gjensidige forsikring i Oslo

Foto
Heiko Junge / NTB

Forsikringsselskap melder om svært høye skadetall på bagasje i påsken

Publisert: 21. april 2022 kl 09.33
Oppdatert: 21. april 2022 kl 09.33

I dagene etter påsken har det strømmet på med skademeldinger, spesielt om kofferter og annen bagasje som enten har blitt skadd eller har blitt borte. Tallene skvatt til værs i løpet kort tid, skriver nettstedet flysmart24.no

På få dager har det kommet inn nær 400 saker, noe som er nær halvparten av alle skademeldinger som selskapet fikk inn totalt etter høytiden.

Frykter verre tall

Nå frykter Gjensidige at det skal bli mye verre, siden reiseaktiviteten nå tar seg enda mer opp frem mot sommeren og i skolens sommerferie:

–  Vi forventer høy reiseaktivitet fremover og det vil innebærer mange skademeldinger. Derfor er det viktig å sjekke at reiseforsikringen er gyldig, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Ryssdal i Gjensidige til flysmart24.

De fleste sakene med hensyn til skadd og bortkommet reisegods er fra utlandet, men også en del innlandsreiser. Den endelige fordelingen er ennå ikke klar.

Nesten dobbelt opp

Saken fortsetter under annonsen

I tillegg til krav mot forsikringsselskapet kan man også rette krav mot flyselskapet hvis bagasjen blir ødelagt. Her er det imidlertid en del begrensninger:

– Det man kan melde til flyselskapet er skade på koffert eller innhold som skjer under transporten. Annet kan ikke meldes til flyselskapet fordi det ofte er kunden selv som er ansvarlig, sier Ryssdal.

For høytiden som helhet fikk selskapet inn over 1 000 skademeldinger etter påskedagene. Det er 90 prosent flere enn i fjor, men da var også reiseaktiviteten atskillig lavere på grunn av pandemien.