Reiseliv

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold under NHO Reiselivs frokostmøte i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo

Haster med å avvikle restriksjoner

Publisert Sist oppdatert

– Det er et brudd med den tidligere uttalte linjen om at kompensasjonen skal vare så lenge bedrifter er pålagt restriksjoner, men da må vi legge til grunn at myndighetene nå fjerner alle restriksjoner som hindrer normal drift, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Det er også viktig å minne om at selv om alle smittevernstiltak opphører før 1. mars, er det mange som ikke vil ha et høyt nok bestillingsnivå til å være fullt oppe å gå igjen innen en måned, til tross for at man evntuelt får klare signaler fra regjeringen om at vi igjen kan samles uten begrensninger, sier NHO Reiseliv-direktøren.

– Blant våre medlemmer har 3 av 4 bedrifter lavere bookingnivå enn normalt for vinteren. Uten gjester, uten lønnsstøtte og uten kompensasjon, blir det en tøff senvinter for mange.

På onsdag ble SV og regjeringspartiene enige om å ikke gjennomføre avkortningen som regjeringen hadde foreslått. Det blir dermed 40 000 som øvre grense per ansatt i februar måned.

Powered by Labrador CMS