Torgeir Silseth fra Choice Hotels t.v og James Maxwell under demonstrasjon på Eidsvolds plass for bedre kompensasjonsordning til restaurant, bar, hotell og uteliv. Foto: Terje Pedersen / NTB

Torgeir Silseth tjener godt på hotellsalg

Publisert: 2. august 2022 kl 09.41
Oppdatert: 2. august 2022 kl 09.57

­

Fra hotellmilliardær Petter Stordalen gikk inn i hotellbransjen i 1996, har han hatt en mann ved sin side i 25 år som har gitt gode råd om hvordan hoteller skal drives.

Torgeir Silseth (58) er i dag konsernsjef i Stordalens hotellkonglomerat, men han stikker ikke hodet så ofte frem. Han synes det er helt greit at sjefen hans får mest oppmerksomhet – i gode og dårlige tider.

Medeier i seks hoteller

Inntektene fra hotelleiendommene kommer på toppen av årslønnen på cirka seks millioner kroner. Hans første hotellinvestering var i Clarion Collection Hammer på Lillehammer.

– Gevinsten jeg fikk etter salg av det hotellet brukte jeg på å kjøpe meg inn i Quality Hotel Panorama på Tiller i Trondheim i sin tid, sier Silseth til Finansavisen.

Frem til mai i år eide han 90 prosent av hotellet som nå skal utvides med 200 nye rom og få konferansefasiliteter. 

Saken fortsetter under annonsen

– Utvidelsen som planlegges i Trondheim er helt nødvendig og koster mye. Men satsingen er rett og slett for stor for meg, og derfor jeg nå solgt meg ut, sier Silseth til Finansavisen.

Milliardsalg til Starwood

Silseth har også kontrollert 9,9 prosent av det svenske selskapet Strawberry Fields. Resten er eid av Stordalen. Silseth har gjennom dette selskapet solgt seg ut av 3 hotellene Skt. Petri, Comfort Hotel Vesterbro og Amaranten. De ble solgt til Starwood Capital.

– Vi hadde ikke noe ønske om å selge hotellene. Men covid gjorde at vi lettet litt på balansen for å være sikker på at vi hadde nok penger til å styre i det som var en ekstrem situasjon, sier Silseth.

Gevinsten fra salget skal være på cirka 600 millioner kroner. Det ga Silseth 45 millioner i utbytte.

 

Ledige stillinger – reiseliv