MS Richard With i Trollfjorden.

Foto: Robert Cranna/Hurtigruten Norge

Hurtigruten Norges første grønne hybridskip klar for seilas

Publisert: 22. september 2022 kl 15.00
Oppdatert: 22. september 2022 kl 15.00

Sjefen i Hurtigruten Norge gleder seg over å tilby gjestene en mer bærekraftig opplevelse.

- Dette er blant de største grønne oppgraderingene av sin art i Europa, og den største i Hurtigrutens historie. Når «nye» Richard With nå er tilbake i rute som vårt første hybridskip, kan gjester lange hele kysten seile på et mer stillegående, teknisk toppmoderne og mer miljøvennlig skip, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge.

Som en del av arbeidet med å gjøre sin skipsflåte mer bærekraftig, vil Hurtigruten Norge frem til utgangen av 2023 ha investert over 1 milliard kroner i grønne oppgraderinger av alle syv skip i kystruten. Oppgraderingene kutter CO2-utslippene fra Hurtigruten Norges skip med 25% og NOx med hele 80%.

MS Richard With har blitt oppgradert for 300 millioner kroner. Under oppholdet på Myklebust verft er det gjort en rekke oppgraderinger, som splitter nye norskbygde motorer, store batteripakker, energieffektiviseringer og ny moderne bro.

- Det at vi har oppgradert skipet på Myklebust verft, og brukt så mye norsk teknologi som mulig, er helt bevisst. Hurtigruten Norge har vært en lokal verdiskaper i 130 år, og det skal vi fortsette med, forteller Felin.

Innen sommeren 2023 vil alle skipene til Hurtigruten Norge være modernisert. Tre skip blir moderne hybridskip, de resterende skipene oppgraderes blant annet med såkalte SCR-anlegg, som kutter NOX-utslipp betydelig, samtidig som sertifisert biodiesel fases inn for å kutte utslipp ytterligere.

Oppgraderingen av flåten gir alle Hurtigruten Norges syv kystruteskip utslipp som tilsvarer Tier III, den strengeste internasjonale standarden for NOx-utslipp.

Annonse

Hurtigruten Norge vil også benytte sertifisert biodrivstoff for å redusere utslipp.

Ledige stillinger – reiseliv