Foto

Singapore Airlines

Hver fjerde planlegger eksotisk vinterferie

Publisert: 14. november 2022 kl 11.23
Oppdatert: 14. november 2022 kl 11.23

Ifølge undersøkelsen utført av YouGov for Singapore Airlines, er reiselysten størst i Oslo-området med 56%, mot et landsgjennomsnitt på 43%. I Oslo hadde hele 14% booket en oversjøisk reise i vinter da undersøkelsen ble gjennomført. Minst reisesugne var de fra Innlandet og Sørlandet med 39%.

Mest reiselyst – oversjøisk reise i vinter

Oslo (56%)

Vestnorge (43%)

Trøndelag (42%)

Nord-Norge (42%)

Viken med Innlandet og Sørlandet (39%)

Annonse

Det er de yngste og barnefamiliene som drømmer mest om et reisemål langt borte. Hele 52% av alle mellom 18 og 34 år svarer at de planlegger en lengre reise. Tilsvarende tall for unge barnefamilier er 56%, mens pensjonister uten barn hjemme har minst reiselyst. Her er det bare 30% som planlegger en oversjøisk reise i vinter.

En lang flyreise skremmer ikke nordmenn når drømmeferien skal realiseres. For om vi fritt kan velge, vil vi helst feire jul- og nyttår ”Down Under” i Australia (53%), eller på New Zealand (38%). Over halvparten av oss drømmer rett og slett om å bytte ut Rudolf og Kong Vinter med kenguruer og surfing.

– Klimaet i Singapore er behagelig året rundt, og byen er et populært knutepunkt for videre reiser i Asia. Vi ser at både Thailand og Filippinene ligger på topp fem i Norge, og vi ser også en økning i antall bestillinger fra Singapore videre til Hanoi og Danang i Vietnam, sier Muhammad Raimi, adm. direktør for Singapore Airlines i Norden.

Hit vil vi gjerne i vinter

Australia (53%)

New Zealand (38%)

Thailand (20%)

Annonse

Singapore (13%)

Filippinene (12%)

 

Ledige stillinger – reiseliv