Foto: VisitDenmark

Klart for verdens største sykkelritt i verdens beste sykkelland

Publisert: 28. juni 2022 kl 11.34
Oppdatert: 28. juni 2022 kl 11.34

­Fredag 1. juli starter Tour de France i København og vil kjøre gjennom noen av de vakreste landskapene, de mest historiske byene og forbi storslåtte arkitektoniske mesterverk

De tre første etappene i årets Tour De France finner sted på noen av de mest spektakulære stedene i Danmark. Hele landet er pyntet, og mange hundre tusen dansker er ventet å delta på den store sykkelfesten.

Etappe 1 - København:

Den første etappen av årets Tour de France går langs havnen og Københavns indre by. Her skal verdens raskeste syklister blant annet sykle forbi Amalienborg Slott og Den lille havfruen.

- Verdens største sykkelritt starter i verdens beste sykkelby. Københavnere elsker sykling og dansker elsker Tour de France. Det blir en varm populær velkomst på en rute fylt med landemerker, som på hver sin måte feirer dansk hverdagssykling, arkitektur, historie og kultur, sier Alex Pedersen, talsperson for Grand Départ Copenhagen Danmark

Etappe 2 - Roskilde og Fyn:

Annen etappe starter foran Domkirken i Roskilde, og fortsetter over Sjælland og slutter i Nyborg på Fyn.

Saken fortsetter under annonsen

På denne etappen vil Tour de France-feltet også sykle over Storebæltsbroen, som er en av de lengste hengebroene i verden.

Etappe 3 - Vejle og Sønderjylland:

På den siste etappen i Danmark skal Tour de France-feltet sykle fra Vejle til Sønderjylland. I denne delen av landet finner du noen av de bratteste bakkene, og syklistene skal blant annet passere den historiske Jellingsteinen, med runer fra vikingtiden.

Hele Danmark er klar - Nedtellingen er i gang!

Ledige stillinger – reiseliv