Reiseliv

Meglerhus kritisk til tidspunktet for SAS direktørs fratreden

Bare uker før SAS skal oppdatere markedet på milliardkutt og økonomisk krisehjelp, varsler finansdirektør Marcus Õrnberg, som har ansvaret for prosessen at han trekker seg fra stillingen, skriver E24.no.

Publisert Sist oppdatert

Analysesjef i Sydbank, Jacob Pedersen er ikke nådig

– Det sender et usedvanlig ræva (skidt, dansk) signal at finansdirektør Magnus Örnberg forlater selskapet midt i en kapitalinnhentingsprosess, skriver Pedersen i en oppdatering onsdag.

Õrnberg forlater SAS ila våren, knapt halvannet år etter at han tiltrådte. Selskapet har startet prosessen med å finne hans etterfølger.

Richard Gustafson, daværende sjef i SAS, hadde store forventninger da nyansettelsen ble presentert i mai 2020. Det ble pekt på Örnbergs «enorme finansielle ekspertise». - I disse utfordrende tidene vil han spille en nøkkelrolle i arbeidet med å fremtidssikre selskapet, sa Gustafson, den gang.

- De neste månede kan bli nervepirrende for SAS og selskapets aksjonærer, sier Pedersen.

Analytikeren mener også at finansdirektørens fratreden reiser alvorlige spørsmål, knyttet til kapitalinnhentingen så langt. Han spekulerer om hvorvidt oppgaven med gjeldsreduksjon og kapitalinnhenting har vært for vanskelig, eller kanskje til og med umulig, og at det er dette som ligger til grunn for oppsigelsen.

– I så fall ser fremtiden umåtelig vanskelig (kanskje rakt frem enda mørkere) ut for SAS, avslutter Pedersen.

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, ønsker ikke å kommentere påstandene utover det som er sagt i dagens børsmelding.

Powered by Labrador CMS