Reiseliv

Norge kan få ny SAS-rute til USA til sommeren

Norge kan få ny SAS-rute til USA til sommeren

Trafikken mellom Europa og USA har tatt seg kraftig opp etter pandemien, og SAS vurderer nå å flytte en av sine New York-avganger fra København til en flyplass til en annen region i Skandinavia. En av kandidatene er i Norge.

Publisert Sist oppdatert

­Det gjelder kveldsavgangen fra Kastrup som kan bli overført til enten Gøteborg Lufthavn, Aarhus i Danmark eller Bergen melder flysmart24

Blir Bergen valgt, vil det bety at SAS erstatter sin alliansepartner United Airlines som i fjor opererte en rute mellom Newark og Bergen i sommermånedene.

Mindre flyplass

Den nye ruteplanen oppstår ifølge det danske reise- og luftfartsnettstedet Check-in.dk etter at SAS i forrige uke gikk ut med nyheten om at selskapet starter en ny rute mellom København og John F. Kennedy-flyplassen i New York.

SAS flyr allerede to avganger til en annen flyplass, Newark.

Det er kveldsavgangen på denne ruten som nå skal flyttes ut fra den danske hovedstaden og til en mindre flyplass i Skandinavia, og der altså Bergen Lufthavn Flesland er en av tre muligheter.

Kopierer Miami?

Det kan også bli snakk om at alle de tre stedene kan få en bit av ruten som flys hele uken. Det kan bli snakk om å lage samme opplegg som rundt ruten fra Skandinavia til Miami.

Den deles mellom Oslo, Stockholm og København.

Non stop-ruten til Miami flys to ganger i uken fra Oslo, mens resten av uken fordeles på avganger fra

Powered by Labrador CMS