Annonse
 Et fly fra SAS av typen Boeing 737-76N Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Pandemi og dårlig vær fører til kaos i flytrafikken

Selv om millioner av mennsker er på reisefot fortsetter flyselskapene å avlyse avganger, skriver NRK.

I følge nettstedet FlightAware er mer enn 3600 flyvninger kansellert i dag. I går var det over 5000.

Også i Norge kanselleres det. 27 innstilte flyvninger som enten hadde avgang eller ankomst ved Oslo Lufthavn i følge Avinor. 15 av disse flyvningen er Sas sine.

-I tillegg til at vintersesongen gir mer dårlig vær skaper også pandemien problemer. Vi har den siste tiden slitt med høyt sykefravær. Både fordi det er mange som er syke, men også fordi det er mange som er i karantene, sier pressesjef i SAS John Eckhoff

Han utdyper at Sas har opplevd problemer med økende smitte siden før jul, men understreker samtidig at selskapet har rundt 600 daglig flyvninger i Skandinavia, og at det kun er noen titalls som blir avlyst.

Han er optimistisk med tanke på å få flyene i lufta og tror kanselleringstoppen ble nådd i desember.

Mange innstillinger i USA og Asia. Bare i år har USA hatt over 9000 innstilte flyvninger. Noen kanselleringer er knyttet til dårlig vær som tungt snøfall og sterk vind. Problemene har blitt forverret av mangel på piloter grunnen sykdom med Coronavirus.

Asia og spesielt Kina er rammet av innstilte fly. Ved Xian Xianyan internasjonale flyplass nordvest i Kina er 58 prosent av avgangene innstilt i dag og 61 prosent av ankomstene.

Amerikanske helsemyndigheter bestemte mandag at barn i alderen 12 til 15 år skal få tilbud om oppfriskningsdose. I Norge håper helsemyndighetene at vaksiner og Omikron kan bli veien ut av pandemien.

 

Annonse
Annonse
Annonse