Det ikke søkt om ytterligere dispensasjoner fra streiken med tanke på helsesituasjonen i Norge-Norge, ifølge Norske SAS-flygeres forening. Foto: Annika Byrde / NTB

Pilotstreiken: Ingen nye forespørsler om dispensasjon

Publisert: 12. juli 2022 kl 10.37
Oppdatert: 12. juli 2022 kl 10.37

­Det opplyser leder Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening til NTB.

– Vi har ikke fått forespørsler om dispensasjoner med hensyn til helsesituasjonen i Nord-Norge, men vi følger situasjonen tett, skriver han i en tekstmelding.

SAS-pilotene har tidligere innvilget dispensasjon for flygninger til Svalbard.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark kalte mandag inn til møte med Helsetilsynet for å få en gjennomgang av situasjonen. Representanter for nordnorske sykehus og Helse nord var også til stede.

Det har kommet meldinger om at helsepersonell, som intensivsykepleiere, ikke har kommet seg på jobb ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Streiken gjør det også vanskelig å få tak i vikarer. I tillegg er planlagte operasjoner og behandlinger utsatt ved Nordlandssykehuset.

Hvis streiken fører til at liv og helse står i fare, kan regjeringen gripe inn og stanse den. Beslutningen hviler på Helsetilsynets vurdering av situasjonen. Tilsynet skal tirsdag ettermiddag overlevere sin rapport til Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv