Regjeringen vil ha mer cash i omløp

Publisert: 22. september 2022 kl 09.23
Oppdatert: 22. september 2022 kl 09.23

Regjeringen foreslår å gjøre det lettere for kundene å betale med kontanter. Bedrifter i fysiske lokaler med salg av varer og tjenester skal tilby kunder å betale med kontanter, heter det i forslaget som har høringsfrist den 19 desember, skriver frifagbevegelse.no

­Dette medfører at en hotellrestaurant som tidligere har kunnet be gjestene om å betale kontant i resepsjonen, no også må ta i mot kontanter inni i restauranten. Slik tolker Fellesforbundet og NHO Reiseliv forslaget.

I ti år har ute- og reiselivet krevd muligheten for å ha kontantfrie bedrifter. Også organisasjoner som Virke, Parat, Arbeidstilsynet - i tillegg til Fellesforbundet og NHO Reiseliv har støttet dette. De peker på at kontanter er knyttet til svart lønn og hvitvasking av penger, noe som har vært et problem i utelivet. Faren for ran øker også med kontanter.

Dyrere

NHO Reiseliv og Fellesforbundet mener i tillegg at forslaget vil føre til økte kostnader for bedriftene som må innføre flere kasser. Det kostar penger å bestille, oppbevare og avlevere kontanter.

– I verste fall må vi gjeninnføre vekslepungen for servitørar, seier fagdirektør for næringspolitikk i NHO Reiseliv, Ole Michael Bjørndal.

 

Annonse

 

 

Ledige stillinger – reiseliv