Foto: Halvard Alvik / NTB: Mange nordmenn har bestilt seg reise til varmere strøk i sommer. Her er Marathi-stranden på Kreta i Hellas.

Reiseselskapene merker stor pågang

Redaksjonen
Publisert: 9. mai 2022 kl 09.54
Oppdatert: 9. mai 2022 kl 10.00

­– Salget har økt jevnt siden nyttår, men i påsken økte det markant og uken etter ble den beste salgsuken vi har hatt siden 2019. Nå strømmer bestillingene inn jevnt over og det er et generelt høyt trykk for hele sommersesongen.

Det sier Beatriz Rivera. Hun er kommunikasjonssjef i Apollo.

Til tross for at kapasiteten deres er lavere enn før pandemien, ser de at salget ligger høyere enn hva det gjorde på samme tid i 2019.

– Med andre ord kan det se ut til at reiselysten er tilbake for fult, sier hun.

Også hos Ving merker de økt pågang fra nordmenn som vil feriere i utlandet.

– Alle undersøkelser under pandemien har vist at nordmenn lengter etter å feriere i utlandet, noe som også har vist seg å stemme. Vi har stor pågang fra kunder som har ventet lenge på å kunne reise og gleder oss over positive salgstall, sier Marie-Anne Zachrisson. Hun er landssjef for Ving i Norge.

Fortsatt noen restriksjoner

Saken fortsetter under annonsen

Selv om verden mer eller mindre er gjenåpnet, anbefaler både forsikringsselskapene og reiseoperatørene å sjekke hvilke regler som gjelder i landene man skal til.

– Sjekk tilstanden, regler og restriksjoner på reisemålet før du drar. Vi har fremdeles saker hvor kunder blir overraska over strenge regler. Det er kanskje det viktigste man gjør i tillegg til å ha koronapass, pass og annet klart før avreise, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i IF.